Minőségi szolgáltatás, kedvező áron, rugalmas nyitvatartással (7-19)

Gold Medal könyvelő iroda

1061 Budapest, Andrássy út 46. - Nyitva tartás munkanapokon 7-19h
Telefon: +36 1 353-2028, +36 1 302 4943
e-mail: info@gmedal.hu

Első házasok adókedvezménye

2015. január 1-jétől új, adóalap-csökkentő kedvezmény, az első házasok adókedvezménye lép életbe.

Nézzük hát, kik, milyen feltételekkel, és milyen összegben jogosultatk az új, házasságkötési kedv növelése érdekében elfogadott kedvezményre.

Első házasok adókedvezménye


Kik jogosultak rá?

Minden olyan, 2015. január 1-jét követően kötött házasság esetén igénybe vehetik az új adókedvezményt a felek, ahol legalább az egyik házastárs az első házasságát köti.

 

Kedvezmény mértéke?

A házastársak együttesen havi 5.000Ft adónak megfelelő mértékben csökkenthetik adójukat, a házasságkötést követő hónaptól legfeljebb 24 hónapon keresztül - de legfeljebb utoljára abban a hónapban, amelyet követően magzatra, vagy gyermekre tekintettel, családi adókedvezményre válnak jogosulttá!

 

Speciális eset: családi adókedvezmény és első házasok kedvezménye együtt!

Abban az esetben, amennyiben a házasság megkötésekor az egyik házasulandó meglévő gyermekre, vagy magzatra való tekintettel már jogosult a családi adókedvezményre, úgy ebben az esetben a családi adókedvezmény nem zárja ki az első házasok kedvezményét.

Magyarán tehát, amennyiben pl. a feleségnek előző házasságából van már gyermeke(i), és így jogosult a családi adókedvezmény igénybevételére - de a férj első házasságát köti, úgy együttesen az első házasok adókedvezményére is jogosultak, a családi adókedvezmény igénybevétele mellett.

Oktogon

Nyilatkozat

 

Az első házasok kedvezménye – a családi kedvezményhez hasonlóan – az erre vonatkozó adóelőleg-nyilatkozat megtétele esetén már az adóelőleg levonásánál figyelembe vehető, és azt a házastársak közösen érvényesíthetik

 

Önnek is segítünk!

 

Könyvelő irodánk Budapest szívében, az Oktogonnál (Terézváros) - remek megközelíthetőséggel és rugalmas (7-19h között) nyitva tartással várja meglévő és leendő ügyfeleit.

 

Könyvelő irodánk címe:

1061 Budapest, Andrássy út 46.

 

Telefon:

+36 1 353 20 28

Elintézendő, ma

2023.12.10, vasárnap

Ne halogassa tovább!

Megbízható, naprakész könyvelőt keres? Könyvelő irodánk Budapest belvárosában várja Önt – de igény esetén helyszíni könyvelést, vagy könyvelési anyagának elszállítását is vállaljuk. Rendbe hozzuk könyvelését!

Egyeztessünk időpontot!

Elintézendő feladataim mára: a könyvelési szolgáltatásaink bemutatása új ügyfelünknek; könyvelő irodánkhoz érkezett kérdések megválaszolása; a legújabb törvénymódosítás alapján híreink aktualizálása, 12:30-as ügyfél adóoptimalizálásra tett javaslataink áttekintése, információs oldalon szereplő fizetendő közteher kalkulátor ellenőrzése, NAV benzinárak frissítése, könyvvizsgálathoz szükséges iratok előkészítése, az újonnan alakuló cég számára készült javaslatok átbeszélése, a munkaügyi kérdéseknél található belépéshez szükséges adatok elkérése ügyfelünk újonnan belépő kollégájától, könyvelő iroda címének elküldése e-mailben