Minőségi szolgáltatás, kedvező áron, rugalmas nyitvatartással (7-19)

Gold Medal könyvelő iroda

1061 Budapest, Andrássy út 46. - Nyitva tartás munkanapokon 7-19h
Telefon: +36 1 353-2028, +36 1 302 4943
e-mail: info@gmedal.hu

Híreink Önt is érinthetik!

Könyvviteli, adózással összefüggő híreink


A GOLD MEDAL Könyvelő iroda elsősorban egyéni vállalkozások, bt-k, kft-k, társasházak és non-profit szervezetek számára végez könyvelői, adótanácsadói tevékenységet - így az oldalunkon található könyveléssel és adótanácsadással foglalkozó hírek is elsősorban olyanok, amelyek ezen szervezetek számára lehetnek hasznosak.

2017-től számos ponton kedvezőbbé válik az adózás Magyarországon, így a KATA bevételi határa az eddigi 6-ról 12 millió forintra nő. További, 2017-es KATA változások . . .Olvasson tovább»

Adóbevallás / SZJA bevallás 2016 határidje: 2016.05.20.   Még van idő 2016-os SZJA bevallását elkészíttetnie! Könyvelő irodánk korrekt áron, rövid határidővel vállalja adóbevallása elkészítését. . . .Olvasson tovább»

  Könyveléssel, adótanácsadással kapcsolatos új tartalmak oldalunkon: adóoptimalizálás: adóoptimalizálás Budapest 6. kerület, adóoptimalizálás Terézváros kettős könyvelés: könyvviteli, kettős könyvelési feladatok ellátása, hatalmas szakmai tudással, 1991 óta ugyanott, az Oktogonnál, a Gold Medal Könyvelő Irodánál alapítványok, egyesületek könyvelése közhasznú és nonprofit szervezetek könyvelése   Elégedetlen . . .Olvasson tovább»

  Adóbevallás / SZJA bevallás 2015 határidje: 2015.05.20.   Még van idő 2015-ös SZJA bevallását elkészíttetnie! Könyvelő irodánk korrekt áron, rövid határidővel vállalja adóbevallása elkészítését. . . .Olvasson tovább»

Közkereseti Társaságokra (Kkt.) és Betéti társaságokra (Bt.) vonatkozó kötelező cégmódosítás határideje 2015. március 15. Mivel jár a létesítő okiratok módosítása az új Ptk. szerint a gyakorlatban? . . .Olvasson tovább»

A számlákkal kapcsolatos tételes adatszolgáltatás (ÁFA) változása . . .Olvasson tovább»

2015. január 1-jétől új, adóalap-csökkentő kedvezmény, az első házasok adókedvezménye lép életbe. Nézzük hát, kik, milyen feltételekkel, és milyen összegben jogosultatk az új, házasságkötési kedv növelése érdekében elfogadott kedvezményre. . . .Olvasson tovább»

A családi adókedvezmény fokozatos növelése 2016-tól kezdődik, azonban néhány kiigazítás már 2015-től hatályba lép!   Olvasson tovább, nehogy információ hiányában ne tudja igénybe venni a gyermek(ei) után járó adókedvezményt. . . .Olvasson tovább»

Fontos változás a KATA-s vállakozók, vállalkozások életében - 2015-től már nem a naptári negyedévre kell figyelni! . . .Olvasson tovább»

Tájékoztató a számlázó programok és online számlázó rendszerek használatához kapcsolódó, 2014. október 1-jétől teljesítendő bejelentési kötelezettségről. . . .Olvasson tovább»

2014. január 1. Az adó megállapításához való jog elévülése a büntetőeljárás kezdő időpontjától annak jogerős befejezéséhez nyugszik, így a büntetőeljárás esetleges elhúzódása nem akadályozza az utólagos adó megállapítást. . . .Olvasson tovább»

2014. március 15-től fontos változás! A január hónapban kifizetett, munkaviszonyból származó jövedelmet akkor kell az előző évben megszerzettnek tekinteni, ha azt január 10-éig kifizetik. Korábban ez január 15-éig számított. . . .Olvasson tovább»

Röviden: 2014. július 1-től nyugtát elektronikus formában is ki lehet bocsátani. Mennyire érinti ez az Ön vállalkozását? Milyen teendői lehetnek ezzel kapcsolatban? . . .Olvasson tovább»

Ha Ön főállásúnak minősülő kisadózóként a magasabb összegű tételes adót (KATA plusz) választja, úgy ellátási alapja 136.250Ft lesz! Számszerűen: Amennyiben 50.000Ft-os KATA helyett a 75.000Ft-os KATA pluszt választja, úgy társadalombiztosítási alapja 81.300Ft helyett 136.250Ft lesz! . . .Olvasson tovább»

2014. január 1-től Az egészségügyi szolgáltatási járulék 6810 forintra emelkedik. . . .Olvasson tovább»

Fontos változás az egyéni vállalkozók könyvelésében!   2014.01.01 után ha az egyéni vállalkozó családi járulékkedvezményt érvényesít, a vállalkozói kivét vagy az átalányban megállapított jövedelem adóelőlegét az általános szabályoktól eltérően havonta kell bevallania. . . .Olvasson tovább»

2014 január 1. óta nem minősül költségnek az ingatlan bérbeadásból származó 1 millió forintot meghaladó adóévi jövedelem esetén fizetendő 14 %- kos mértékű egészségügyi hozzájárulás. . . .Olvasson tovább»

A pályakezdők Start kártyája kivételével az összes Start kedvezmény megszűnik ( Plusz, Extra, Bónusz ). . . .Olvasson tovább»

A családi kedvezmény érvényesítésére jogosult adóalanyok ezentúl a jövedelmük alacsony összege miatt igénybe nem vett családi kedvezmény személyi jövedelemadó tartalmának megfelelő összeget levonhatják a 7 százalékos egészségbiztosítási járulékból és a 10 % - kos nyugdíjjárulékból. Ennek eredményeként a kézhez kapott fizetés szépen növekszik! Kalkulátorunk megmutatja, hogy mennyivel jelent ez többet Önnek . . .Olvasson tovább»

  Egy korábbi, a KATA-ról szóló cikkünkben már megírtuk, hogy a biztosítási ügynöki tevékenységet végzőket kizárták a KATA-ból.   A kormány azonban engedett az ügynök lobbinak, és egy 2013-as törvénymódosítás hatására 2013. április 21-től a biztosítási ügynöki tevékenységet végző vállalkozások is bejelentkezhetnek a KATA alá. . . .Olvasson tovább»

  2013-ban egy másik új adónem a KIVA (kisvállalati adó) is bevezetése került, amelynek 16 százalékos mértékű megfizetésével az adózó mentesül a következő adók bevallása és megfizetése alól: a társasági adó szociális hozzájárulási adó szakképzési hozzájárulás   Az új adónemet azonban nem választhatják a 25 főnél többet foglalkoztató- és 500 millió forintnál nagyobb árbevételű vállalkozások . . .Olvasson tovább»

  2013-ban megszűnik az adóalap kiegészítés, tehát érvényesül a 16 % - os egykulcsos személyi jövedelemadó.   Partnereink ennek csak a pozitív oldalát fogják észlelni, hiszen sokkal egyszerűbbé és tervezhetőbbé válik a bérjellegű kifizetések rendszere.   Természetesen továbbra is ingyenesen elvégezzük ügyfeleink SZJA bevallását és ügyfélkapun keresztül történő beküldését is.   Ügyfeleink alkalmazottainak, . . .Olvasson tovább»

  Foglalkoztatottság növekedése érdekében 2013-tól igénybe lehet venni a szociális hozzájárulási adókedvezményt.   Szociális hozzájárulási adókedvezményt vehetnek igénybe az alábbi munkavállalói csoportba tartozók: 25 év alatti munkavállalók 55 év feletti munkavállalók a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben foglalkoztatottak a GYES után visszatérő munkavállalók   Az adókedvezmény a szociális . . .Olvasson tovább»

  2013-tól új adónem a KATA (tételes adó) került bevezetése, amelyet azon mikro- és kisvállalkozások választhatják, akik jellemzően a lakosság számára nyújtanak szolgáltatásokat, kis költségigényű tevékenységüket maguk végzik és bevételük nem éri el a hat millió forintot. A biztosítás ügynöki, brókeri tevékenységet és az ingatlan bérbeadása vagy üzemeltetése feladatokat ebből az adónemből kizárták.   A . . .Olvasson tovább»

  A 2013-as év negatív könyvviteli változásokat is hozott - természetesen könyvelő irodánk munkatársai igyekeznek az ezzel kapcsolatos plusz terheket a pozitív változások maximális kihasználásával ellensúlyozni.   Pontokba szedtük, hogy mely negatív változásokra gondolunk: a béren kívüli juttatások értékének 1,19-szorosa után 14 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetni a korábbi 10 százalék . . .Olvasson tovább»

Kérdése van?

Új információ?

Olvasott egy új hírt, információt - amelyben nem biztos, hogy érintett-e?

 

Nem tudja, hogy egy adott törvénymódosítás vonatkozik-e Önre is?

 

Szeretné, ha helyet kapna könyvelő irodánk weboldalán egy újdonsággal kapcsolatos véleményünk?

Oktogon

Segítünk Önnek!

 

Könyvelő irodánk munkatársai munkanapokon 7-19h között fogadják ügyfeleink levelét/hívását - és igyekeznek naprakész információval ellátni Önt!

 

Könyvelő irodánk e-mail címe:

info@gmedal.hu

 

Telefon:

+36 1 353 20 28

Elintézendő, ma

2024.06.13, csütörtök

Ne halogassa tovább!

Megbízható, naprakész könyvelőt keres? Könyvelő irodánk Budapest belvárosában várja Önt – de igény esetén helyszíni könyvelést, vagy könyvelési anyagának elszállítását is vállaljuk. Rendbe hozzuk könyvelését!

Egyeztessünk időpontot!

Elintézendő feladataim mára: a könyvelési szolgáltatásaink bemutatása új ügyfelünknek; könyvelő irodánkhoz érkezett kérdések megválaszolása; a legújabb törvénymódosítás alapján híreink aktualizálása, 12:30-as ügyfél adóoptimalizálásra tett javaslataink áttekintése, információs oldalon szereplő fizetendő közteher kalkulátor ellenőrzése, NAV benzinárak frissítése, könyvvizsgálathoz szükséges iratok előkészítése, az újonnan alakuló cég számára készült javaslatok átbeszélése, a munkaügyi kérdéseknél található belépéshez szükséges adatok elkérése ügyfelünk újonnan belépő kollégájától, könyvelő iroda címének elküldése e-mailben